Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων του ιστολογίου χωρίς την έγγραφη άδεια του διαχειριστή

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έκλεψαν τις πόρτες του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων


Ούτε το «ναό» της γνώσης δεν σεβάστηκαν οι άγνωστοι κακοποιοί που τα ξημερώματα της Τρίτης διέρρηξαν το σχολικό κτίριο του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων. Οι θρασύτατοι διαρρήκτες έσπασαν το τζάμι παραθύρου στον ισόγειο χώρο του σχολείου και μπήκαν στο κτίριο, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής στη συνοικία Άγιος Ιωάννης του Δήμου Φυλής και διέθετε και συναγερμό ο οποίος όμως μάλλον δεν λειτούργησε. Το παράξενο είναι ότι οι κλέφτες είχαν ιδιαίτερες προτιμήσεις ως προς το είδος των κλοπιμαίων, αφού δεν ενδιαφέρθηκαν για ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές ή άλλα πράγματα αξίας, αλλά πρωτοτύπησαν αφαιρώντας τις πόρτες αλουμινίου από τις τουαλέτες του κτιρίου. 15 λοιπόν πόρτες αλουμινίου ήταν η λεία των δραστών οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι για αρκετή ώρα απ’ ότι φαίνεται και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς αποχώρησαν με τα κλοπιμαία!

Το επόμενο πρωί το προσωπικό του σχολείου διαπίστωσε την κλοπή και ο Διευθυντής κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο οικείο Αστυνομικό τμήμα. Νωρίς το μεσημέρι αξιωματικοί της σήμανσης πήραν αποτυπώματα από το χώρο. Ο Δήμος Φυλής δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει άμεσα τις κλεμμένες πόρτες, καθώς οι τουαλέτες του σχολείου δεν είναι πλέον λειτουργικές για ευνόητους λόγους.

«Η ιδιαίτερη ομολογουμένως κλοπή μας έδειξε το δέντρο, εμείς πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με το δάσος» δήλωσε ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων και Εκπαιδευτικός Δημήτρης Ανυφαντάκης, τονίζοντας ότι «η εγκληματικότητα στο νέο Δήμο Φυλής έχει ξεπεράσει τα επίπεδα συναγερμού και οι πολίτες αισθάνονται δικαιολογημένα ότι κατοικούν σε ανοχύρωτη πόλη.» Τέλος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της εγκληματικότητας παίρνοντας άμεσα μέτρα ριζικής αντιμετώπισης όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά στο λαό.